01 – Ledelse, kvalitet og drift

Dokumentet gælder for alle i klinikken
Gældende fra den 05. juni 2017
Revideret den 17. juni 2024
Godkendt af TBU
Revideres senest den 17. juni 2025
Ansvarlig TBU

Formål

Det overordnede mål er at løfte samarbejde og kvalitet i klinikken, via klare aftaler og mål for klinikkens arbejde. Således skal planen sikre at alle i klinikken er bekendt med mål og handleplan for det næste år. Ligeledes skal alle kende klinikkens ansvarsfordeling og plan for kvalitetsovervågning inkl. DDKM.

Referencer

Referat af klinikmøder

Fremgangsmåde

På førstkommende klinikmøde aftales plan for, hvordan vi organiserer arbejdet med DDKM, herunder hvem der har ansvaret for kvalitets- og patientsikkerhedsarbejdet, afholdelse af møder, kursusaktivitet, udarbejdelse af retningslinjer mv., ansvars- og opgavebeskrivelse for læger og ikke-lægeligt personale, plan for kvalitetsovervågning, hvem skal foretage kvalitetsovervågninger og hvor ofte skal der foretages kvalitetsovervågninger fx journalaudit, kontrol af forbindingskasse mv., herunder også hvordan det besluttes at iværksætte kvalitetsforbedringstiltag, hvis der konstateres kvalitetsbrist og at effekten af disse evalueres og eventuelle nye tiltag iværksættes, udviklingsmål for klinikken, herunder indførelsen af nye tiltag, eksempelvis nye behandlingsformer og herudover kan der eventuelt suppleres med beskrivelse af personalesituation, herunder ansættelse af nyt personale.

Krydsreferencer

15. Ansættelse, introduktion og kompetenceudvikling

Ekstern vurdering

Klinikken vil under det eksterne survey blive vurderet på følgende:

Indikator 1       Der er en plan for udvikling af klinikken.

Indikator 2       Ved interviews med lægen og ikke-lægeligt personale kan de redegøre for ansvars- og opgavefordeling i klinikken og definere egne roller, herunder også ansvar for koordinering af klinikkens kvalitetsudviklings- og patientsikkerhedsarbejde.

Indikator 3       Ved interviews med lægen kan denne redegøre for, hvilke mål, der er for klinikkens udvikling.

Indikator 4       Ved interviews med lægen og ikke-lægeligt personale, kan de redegøre for, hvilken kvalitetsovervågning, der foregår i klinikken.

Indikator 5       Ved interviews med lægen kan denne redegøre for, hvordan: det besluttes at gennemføre kvalitetsforbedringstiltag, hvis kvalitetsovervågningen viser kvalitetsproblemer. det vurderes, om tiltag har haft den ønskede effekt. der iværksættes nye initiativer, hvis den ønskede effekt ikke er opnået.

Eksterne referencer

Overenskomst om SPECIALLÆGEHJÆLP 1. april 2015, Foreningen af Speciallæger (FAS) og Regionernes Lønnings og Takstnævn (RLTN)